O projektu

Skupina Zdravější děti realizuje projekt Ječmínkova cesta, jehož autorkou je Mgr. Jaroslava Vondráková.

JEČMÍNKOVA CESTA pro zdravější děti

Projekt dávající základy přirozeného zdravého života

Vítejte na našich webových stránkách! Jsme parta lidí, které spojuje zájem o zlepšování zdraví. Prošli jsme si různými výživovými směry a pochopili, že zelené potraviny (kam patří mladý ječmen a chlorella jako nejsilnější zástupci těchto superpotravin)  jsou v našem jídelníčku nenahraditelné. Zkrátka jsme jejich velkými příznivci, jelikož denně zažíváme jejich efekt sami na sobě. Cítíme, že mohou našim životům dát zcela nový rozměr. Neboť zlepšení osobního zdraví se projeví ve všech oblastech našeho života.

Co PROJEKT řeší?

Projekt Ječmínkova cesta pro zdravější děti chce upozornit na problém současné stravy, v níž chybí velké množství důležitých látek (vitamínů, minerálů, stopových prvků…) a to díky vyčerpanosti půd v důsledku intenzivního hospodaření a používání syntetických hnojiv. Strava je také dále stále více a více obohacována přídatnými látkami jako jsou barviva, emulgátory, konzervanty a sladidla. Je tlačeno na trvanlivost místo na kvalitu! Toto vše ruku v ruce s těžkými kovy i antibiotiky má vliv na nárůst nejrůznějších onemocnění již u našich nejmenších, u dětí. Například se může jednat o:

  • častá nachlazení,
  • angíny,
  • astma,
  • alergie,
  • ekzémy,
  • hyperaktivitu,
  • naopak zase únavu,
  • obezitu apod.

Co chceme PROJEKTEM změnit?

Chceme na výše popsaný problém poukázat a dát možnost tento problém kompenzovat tzv. superstravou, konkrétně zelenými potravinami, v nichž je obrovské množství výživných látek a zároveň jsou tyto zelené potraviny schopny tělo očišťovat od látek nepřirozených, jako jsou chemické látky – různé pesticidy, barviva v potravinách, emulgátory, konzervanty, ale také od těžkých kovů i záření.

Zelené potraviny jsou tu pro to, aby kompenzovaly nedostatky současné stravy, a tím zvyšovaly imunitu dětí (ale i rodičů).

Zdravotní stav populace klesá. Rozhodnutí ukázat rodičům malých dětí možnost zlepšit jejich zdraví a posléze i kvalitu dalšího života zelenou stravou, vidíme jako velmi potřebné.

Pití tzv. zelených nápojů má na naše zdraví zcela jedinečné účinky.

Čím jsou zelené nápoje tak jedinečné?
Mají vysoký obsah zeleného barviva chlorofylu.
Jeho struktura je podobná hemoglobinu a díky tomu zlepšuje přenos kyslíku a tudíž i krevní obraz, brání rozvoji infekce a podporuje hojení. Podstatou funkce chlorofylu je navíc přeměna slunečního záření na chemickou energii, takže přináší sílu slunečních paprsků celému tělu. Organismus se stává odolnější vůči civilizačním nemocem, zlepšuje se imunitní odpověď, zvyšuje se síla a vitalita.
Dodávání syntetických minerálů a vitamínů není tak účinné jako jedinečná kombinace živin v kompletním přirozeném zdroji, jakým je právě zelený nápoj z mladého ječmene.

Zelené potraviny jsou novou (samozřejmě ne jedinou) cestou ke zdraví.

Ječmínkova cesta je cesta zeleného nápoje k dětem.

 

Prevence a podpůrná léčba aneb Na co všechno lze zelené potraviny použít…

  • k prevenci a podpůrné léčbě zánětů a infekčních onemocnění,
  • k prevenci a podpůrné léčbě onemocnění dýchacích cest (chřipka, astma, alergická rýma, bronchitida…),
  • k prevenci a podpůrné léčbě poruch trávicího systému (celiakie, Crohnova choroba, nadýmání, pálení žáhy, průjem, zácpa…),
  • k prevenci a podpůrné léčbě kožních onemocnění (akné, ekzémy, bradavice, mollusky…),
  • k prevenci a léčbě zubního kazu, nemocí dásní,
  • k prevenci a léčbě alergií a autoimunitních onemocnění,
  • ke zvýšení celkové psychické i fyzické odolnosti a výkonnosti,
  • k urychlení regenerace po operacích a úrazech (alternativa k Wobenzymu),
  • k odstranění překyselení organismu,
  • k šetrné denní očistě těla,
  • k doplnění chybějících důležitých látek.

„Zelené potraviny nejsou lékem, ani je nenahrazují. Mají vlastnosti zeleniny, navíc mají pouze uživatelsky praktičtější formu použití.“